CyberPhoto på Fujikina

Maria berättar om sina intryck från Fujifilms mässa på Fotografiska i Stockholm!

Onsdagen den 13 september var vi inbjudna att vara med på Fujifilms mässa Fujikina som ägde rum på Fotografiska i Stockholm. Dagen innan lanserade Fujifilm sin stora nyhet GFX 100 II tillsammans med 3 nya objektiv till GFX-serien.

Fujikina2023_DSCF0928.JPG

Dagen började med att vi tillsammans med andra återförsäljare från hela Norden hälsades välkomna och fick en teknisk genomgång av Makoto Oishi, produktchef på Fujifilm, om den nya kameran. Efter detta fick vi möjlighet att testa GFX 100 II och de nya objektiven Fujinon GF 30/5,6 T/S, GF 110/5,6 T/S och GF 55/1,7 R WR tillsammans med produktexperter från Fujifilm.

Känslan vi fick är att det är en riktigt fin kamera som med den nyutvecklade höghastighetssensornsom lyckas leverera mycket hög bildkvalitet i högre seriebildtagningshastigheter och ännu snabbare autofokusering än tidigare. Det blir spännande att få utforska denna kamera mer genomgående på både stillbild- och videokvalitet i vårt test senare.

Fujikina2023_DSCF0945.JPG

Vi fick också chansen att få en ingående demonstration av deras nya 30mm tilt/shift optik. Är du en landskapsfotograf så är detta verkligen en optik för dig. Tilt/shift funktionen hjälper dig att få räta linjer och skärpa över hela bilden genom att du kan linselementen utan att flytta kamerahuset och sensorns läge.

Fujikina2023_DSCF0954.JPG

Resterande delen av kvällen fylldes med inspirerande föreläsningar av bland annat Oskar Bakke, Nora Lorek,  Joseph Eriksson, Per-Anders Jörgensen, Knut Kovisto och Serkan Günes.

Vi åkte hem med massor av ny energi och inspiration, stort tack till Fujifilm för inbjudan och ett välordnat event.

Fujikina2023_DSCF0934.JPG

Text och bilder av Maria 2023-09-14