Infonsdag: Ta bort bilder

Undvik att ta bort dina bilder i kameran. Gör det i datorn istället. Varför?

Det här är lite kontroversiellt då det oftast går att ta bort bilder i kameran utan några som helst problem. Det finns ju en soptunneknapp på nästan alla kameror.

Faktum är att det kan hända att när man tar bort bilder i kameran, att kortet kan bli korrupt och du måste formatera om det. Det har inte hänt oss alla men det har hänt för några av oss, så tyvärr händer det.

Enda gången man egentligen behöver ta bort bilder i kameran är om minneskortet är fullt och du behöver mer utrymme. Men då sker det på grund av dålig planering. Man bör alltid ha med ett extra minneskort i väskan och det kort som sitter i kameran borde vara tömt i datorn och sedan bör man ha formaterat minneskortet i kameran innan man ger sig ut på nya fotoäventyr.

Varje onsdag framöver kommer du att få ett fototips i vår serie "Infonsdag".