Infonsdag: Ha kul!

Dagens fototips är väldigt konkret: Ha kul! Fast hur man nu har kul med fotografering är ju inte alls så konkret. Vi ska dela med oss av några tankar vi har kring glädjen i fotografering.

Det är väldigt roligt att fotografera. Ibland är det roligare och ibland är det mindre roligt. Har du tappat lite av glädjen så är detta inlägget till dig.

Känner du att din kunskap inom fotografering inte riktigt räcker till? I första hand vill vi rekommendera vår sida "Lär dig mer om foto och video" >> eller Underbara Claras Fotoskola >>. Det finns också nära oändligt av kunskapshöjande material på Youtube.

Känner du att du inte kan din kamera tillräckligt bra? Kolla då in våra tutorials på vår Youtubekanal >>

Var inte för hård mot dig själv. Se på dina äldre bilder hur du har utvecklats. Jämför inte dig själv mot världens bästa fotografers bilder, som du säkert har tittat på via nätet, utan hitta din egen stil. Låna idéer av andras bilder som du gillar. Undvik att göra samma misstag som andra i bilder som du inte gillar. Du behöver inte ge kritik till andras bilder såvida de inte specifikt ber om det. Om så, var artig och konstruktiv. För så vill du nog ha det själv.

Se till att ha tid. Stress dödar kreativitet. Har du någon med dig så förhandla om att få tid att till att fotografera utan tidskrav.

Våga experimentera med dina bilder. Ta ut svängarna lite. Utmana dig själv. Våga visa dina bilder. Var inte rädd för att göra misstag. Lär. Se. Lek. Ha kul. 

Fotografering är en konstform.

Varje onsdag framöver kommer du att få ett fototips i vår serie "Infonsdag".