X-files: Fossá

Färöarna är beströdda med massor av vattenfall men några är lite mer dramatiska.

Här ser du Fossá vattenfall. Det ligger alldeles nära en kustväg. Vi hade mest regn tyvärr men det var lite uppehåll när vi passerade Fossá. Man kunde klättra längs kanten för att komma närmare vilket jag naturligtvis gjorde. Det var snorhalt med blött gräs och hal lera på hemska stenar. Jag tog mig fram levande och fick iväg några bilder och halkade sedan tillbaka. Leriga skor men jag var torr om fötterna ända tills jag la in kameran i bilen och klev i en liten vattenpöl vid bilen, en vattenpöl som visade sig var en decimeter djup. Med vattenfylld sko fick kameran vila och drönaren fick vakna upp istället. Jag och en amerikan från California flög samtidigt med varsin Mavic Pro.

Bilden är tagen med DJI Mavic Pro.

Se bilden i full upplösning >> 

Vädret var grått och regningt och inte alls vad en man som fotograf skulle vilja ha just då, men vill du se ett par bilder tagna med GFX så klicka här för bild 1 >> och här för bild 2 >> Du kanske märker att jag nästan aldrig långtidsexponerar vattenfall. Jag har såna bilder därifrån också men jag personligen gillar att kunna se en rörelse i vattnet och inte bara en dimma. Långtidsexponerade vattenfall är väligt kliché men kan ibland också vara vackert.

Bilderna i X-files ska allmänt inte betraktas som testbilder då de ofta är redigerade och många gånger på sätt som leder till ökat brus. Dessa bilder är mer för inspiration och allmänt bildintresse. 

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >> 

/Thomas