The GFX files: Sagan om de två tornen

Sagan om de två tornen och de tre solarna, eller kanske Sauron och hans två söner?

Bilden är tagen i Tokyo på deras stadshus. Jag hade kollat på appen TPE var solen skulle stå i förhållande till tornen så jag väntade att solen skulle placera sig i mitten mellan tornen men när den väl var i mitten så reflekterades solen på vänstra tornet och det blev en liten sol till. Jag tog även bilder där huset blev korrekt exponerat så jag hade tänkte sätta ihop bilderna sedan men solen strålade så mycket över huset att jag använde bara en bild. I bärbara datorn så testade jag snabbt att sätta en tredje sol till höger i bilden och det blev en helt annan harmoni i bilden så den fick sitta kvar, och jag visar den ändå fast den är varken tekniskt perfekt eller redigerad perfekt, detta då det är en rolig bild som väcker lite förundran.

Bilden är tagen med Fujifilm GFX50S + GF 32-64/4,0 R LM WR, 32mm, 1/125s, f/32 och ISO 160.

Se bilden i 4K (7MB) eller full upplösning (23MB)

Vill du läsa mer ur vår serie "The GFX files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just GFX Files.

/Thomas