X-files: Ice, no land...

Självklart måste vi ha med lite is på en bild från Island...

Glaciären Vatnajökull rinner ut i sjön Jökulsárlón. Vatnajökull är en av Europas största glaciärer och hette tidigare Klofajökull. Den är på hela 8100km². På ena sidan ligger berget Þórðarhyrna och på andra sidan ligger berget Bárðarbunga. Det senare ligger helt under glaciären och syns som en bula i glaciären. Kuriosa är att några scener från filmen Batman Begins spelades in runt Vatnajökull. Det är för övrigt den bästa av alla Batmanfilmerna. Du behöver inte hålla med.

Bilden är tagen med Fujifilm GFX50S + GF 32-64/4,0 R LM WR, 1/120s, f/11 och ISO 100.

Klicka här för att se hela bilden >>

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >>

/Thomas