The GFX files: Shot down

Riktiga kulhål från riktiga amerikanska kulor...

Jag hoppas du läste förra lördagens GFX files för det här är lite fortsättning. Vi är fortfarande kvar på flygmuseet på Ford Island, Oahu, Hawaii. Denna gång så ser vi ett nedskjutet japanskt plan, ett Nakajima B5N "Kate".

Jag gillar bilder man får fundera lite över men många kommer att se denna bild i sin telefon och bara gå vidare. Det sitter en kulkärve perfekt placerad mot piloten. Han kan inte ha överlevt en sådan fullträff. Vi ser en för den tiden avancerad flygplanskonstruktion med tusentals nitar som många arbetare har lagt ner massor av timmar på att få dit. Byggt för att döda, byggt för att anfalla, inte för att försvara. Det är sådana här gånger jag blir lite bestört över människans destruktiva sida. Kan vi inte alla bara kramas lite mer? Som slutet på en amerikansk actionfilm så vajar amerikanska flaggan bakom ett sönderskjutet japanskt flygplan. Fast i just denna konflikt har jag inga betänkligheter att ta amerikanernas sida till 100%.

Bilden är tagen med Fujifilm GFX50S + 32-64/4 på 64mm, 1/60s, f/4 och ISO 160.

Se bilden i 4K (7MB) eller full upplösning (25MB)

Vill du läsa mer ur vår serie "The GFX files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just GFX Files.

/Thomas