Snæfellsnesvegur

Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

När en medarbetare frågade mig hur många bilder jag tog där så svarade jag kring 300, men när jag kom hem såg jag att det var strax under 1000. Jag tänkte inte visa alla men några av dem. Jag lägger upp en bild per dag här på bloggen...

Den här bilden gör sig inte alls bra i detta format. Ännu sämre på Facebook och Instagram. Där ska en bild dras på rejält på alla sätt för att ge impact på en liten skärm. Jag har redigerat denna bild exakt som vi upplevde det och den är två bilder sammansatt till ett litet panorama. Därför hoppas jag att du gör dig besväret och ser den på full skärm.

Historien bakom är lite kul. Efter Snæfellsnesvegur så stannade vi och hälsade på några får. De stack så fort vi kom i närheten. Albin stannade och tog bilder av några vyer när jag gick tillbaka. Då ser jag hur ett gäng får kommer upp på en klippa bakom Albin och står där och funderar. Om de undrade över hans kameravinkel, hans Hasselblad eller om de planerade en attack bakifrån vet jag inte, de kanske bara tänkte "Bäää"...

Bilden är tagen med Nikon D810 och Nikon AF-S 200-500/5,6G ED VR på 200mm och f/5,6.

Klicka här för att se bilden i bilden i fullskärm >>

/Thomas