Raufarhólshellir

Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

Vi körde längs en väg när jag såg två bilar stå parkerade på sidan om vägen, så det väckte mitt intresse, sedan såg jag att det satt en skylt i närheten, så det var bara att vika av för att se vad som fanns att se.

Det fanns som ingenting.

Så jag läste skylten.

Den sa att det fanns ett grottsystem på 1350 meter. Namnet var Raufarhólshellir. De upplyste att den var rätt svår att utforska och de rekommenderade att ha en bra och pålitlig ljuskälla samt att du bör använda hjälm eller hatt...

Jag följde en stig och där fanns som ett större hål i marken, så jag gick in kanske 100 meter och fick denna bild som direkt förde mina tankar till dvärgarnas berg i Sagan om ringen.

Bilden tagen med 50mm objektiv på fullformatskamera.

/Thomas