astrosäsong_hero.jpg

Nu drar astrosäsongen igång vilket innebär att vi återigen får ta del av natthimlens magiska skådespel. Nedan hittar du produkterna vi rekommenderar för att du ska få ut det mesta av astrosäsongen, oavsett om du avnjuter den genom ett teleskop eller fångar den på bild.

Om du vill läsa mer om norrsken så vill vi hänvisa till bloggens X-files: Aurora och X-files: SAR

För dig som vill beskåda stjärnhimlen rekommenderar vi dessa produkter. Här hittar du även tillbehören som hjälper dig hålla komforten hög medan du observerar stjärnorna. Om du är ny till teleskop och stjärnkikare så vill vi hänvisa dig att först titta på sidan Teleskop för nybörjare.

FotograferaStjärnhimlen_hero.jpg

Det finns många sätt att fånga stjärnorna och natthimlen på bild men det vanligaste är med ett vidvinkelobjektiv för att man ska få med så mycket som möjligt. Här har vi plockat fyra kamerasystem med passande vidvinkelobjektiv. En stor bländare på F/2,8 eller större är att föredra då det hjälper till att hålla ned slutartid och ISO-värdet vilket ger en skarpare bild.

När du fotar stjärnorna kan du använda dig av 500-regeln för att undvika stjärnspår som du kan läsa om i blogginlägget Undvik Stjärnspår med 500-regeln

Tillbehör_hero.jpg

När man ska fota natthimlen är det viktigt med bra tillbehör. Även om du har en bra kamera med ett skarpt objektiv så riskerar du ändå att få suddiga bilder om du inte använder dig av ett rejält stativ och en fjärrutlösare.

Efterbearbetning kan göra bra astrofoton fantastiska så därför har vi även valt ut produkter vi rekommenderar för att du ska få ut det mesta av dina foton.